FARM-INN_Farm-level interventions supporting dairy industry innovation (DBA.AD004.156)
Area tematica
Area progettuale
Difesa delle produzioni e sicurezza della catena agroalimentare (DBA.AD004)Struttura responsabile del progetto di ricerca
Dipartimento Scienze bio-agroalimentari
Altre strutture che collaborano al progetto di ricerca
- Istituto di biologia e biotecnologia agraria (IBBA)
- Istituto di scienze delle produzioni alimentari (ISPA)
- Istituto per il sistema produzione animale in ambiente Mediterraneo (ISPAAM)
- Istituto di Scienze e Tecnologie Chimiche "Giulio Natta" (SCITEC)
Responsabile di progetto
MILENA BRASCA
Telefono: 02/50316685
E-mail: milena.brasca@ispa.cnr.it
Abstract
The project aims to provide farm-level interventions supporting dairy industry enhancing safety and quality of milk and cheese and providing the necessary scientific evidence and new insight regarding their functional properties. The proposed actions will be carried out assessing and improving animal welfare and the environmental sustainability.
Obiettivi
The project focuses on i) the development and use of new feed supplements adsorbing mycotoxins and reducing clostridia, both pathogenic ones and those responsible for the late blowing defect in milk ii) the characterization of cheese making and functional properties of A1 and A2 variants of beta-casein in milk.
Data inizio attività
01/09/2018
Parole chiave
settore lattiero-caseario, innovazione, farm-inn
Ultimo aggiornamento: 07/05/2025