Profilo personale

Giuseppina Avantaggiato

Le informazioni pubblicate in questa pagina sono gestite in completa autonomia da GIUSEPPINA AVANTAGGIATO il/la quale se ne assume ogni responsabilità

Attività

Partecipazione a progetti scientifici, campagne di rilevamento, commesse o moduli/attività/sottoprogetti

5th FP, EU RTD Programme FAIR-CT98-4094, Concerted Action "Quality Control Measures in the Production and Processing Chain to Reduce Fusarium Mycotoxin Contamination of Food and Feed Grains" (MYCOTOCHAIN)

Ruolo: Principal Investigator
Perodo di partecipazione all'attività: 1996 - 2004

Research activities on: Biomarkers of Exposure for mycotoxins


Prodotti della ricerca

Chaima Ragoubi, Laura Quintieri, Donato Greco, Amel Mehrez, Imed Maatouk, Vito D'Ascanio, Ahmed Landoulsi and Giuseppina Avantaggiato

Mycotoxin Removal by Lactobacillus spp. and Their Application in Animal Liquid Feed

(2021) in Toxins (Basel)
Giuseppina Avantaggiato, Donato Greco, Vito D'Ascanio, Antonio F. Logrieco

Advances and Criticisms on the Use of Mycotoxin Detoxifying Agents

(2021) in Mycotoxins in Food and Beverages Innovations and Advances, Part II, 2021
Ragoubi, Chaima; Quintieri, Laura; Greco, Donato; Mehrez, Amel; Maatouk, Imed; D'Ascanio, Vito; Landoulsi, Ahmed; Avantaggiato, Giuseppina

Mycotoxin Removal Ability of Lactobacillus Acidophilus CIP 76.13 and L. Brevis CIP 102806T Isolated from Humans

(2020) in Journal of clinical gastroenterology
Saowalak Adunphatcharaphon; Awanwee Petchkongkaew; Donato Greco; Vito D'Ascanio; Wonnop Visessanguan; Giuseppina Avantaggiato

The Eectiveness of Durian Peel as a Multi-Mycotoxin Adsorbent

(2020) in Toxins (Basel)
Santovito E.; Greco D.; D'Ascanio V.; Sanzani S.M.; Avantaggiato G.

Development of a DNA-based biosensor for the fast and sensitive detection of ochratoxin A in urine

(2020) in Analytica chimica acta (Print)
Nikola Puva?a 1, Vojislava Bursi? 2, Aleksandra Petrovi? 2, Gorica Vukovi? 3, Magdalena Cara 4, Tatjana Peuli? 5 and Giuseppina Avantaggiato 6

Mycotoxin Incidence of Ochratoxin A in Wine and Methods for its Control

(2020) in Agronomy journal (Internet)
Consiglia Longobardi 1 , Emanuela Andretta 2 , Vincenzo Romano 2 , Chiara Lauritano 3 , Giuseppina Avantaggiato 4 , Achille Schiavone 5 , Watanya Jarriyawattanachaikul 5 , Salvatore Florio 6 , Roberto Ciarcia 6 , Sara Damiano 6

Effects of some new antioxidants on apoptosis and ROS production in AFB1 treated chickens

(2020) The 1st International E-Conference on Antioxidants in Health and Disease, 01-15/12/2020
Emanuela Andretta, Consiglia Longobardi, Martina Laselva, Chiara Lauritano, Giuseppina Avantaggiato, Achille Schiavone, Watanya Jarriyawattanachaikul, Salvatore Florio, Sara Damiano, Roberto Ciarcia

Protective Effects of New Antioxidants in OTA Treated Chicken Kidney

(2020) The 1st International E-Conference on Antioxidants in Health and Disease, 01-15/12/2020
Pascale M., Beutin C., Stlettengren K., Avantaggiato G., Croubels S., Gallo A., Meca G., Liao Y-C., Altomare C., Mule' G., Uusitalo J., Logrieco A.F.

WP6 - Mycotoxin remediation: main outcomes from the Mycokey project

(2020) MycoKey 2020 Final International Conference on-line, Bari, 19-21 October 2020
Greco D., D'Ascanio V., Logrieco A.F., Menicagli E., Maqoud F., Tricarico d., Avantaggiato G.

SVILUPPO E VALUTAZIONE DI EFFICACIA DI UN NUOVO BINDER MULTI-MICOTOSSINA

(2019) MICOTOSSINE E TOSSINE VEGETALI NELLA FILIERA AGROALIMENTARE, Roma, 10/06/2019 - 12/06/2019
Visualizza ulteriori prodotti