MEETING NOTICE

To: Executive Committee
Other obligatory attendees
Observers

Rome/Hybrid, 14.03.2024 Time: 11.00–17.00

PROGRAMME / AGENDA

10:30 Arrivals and coffee

11:00 Meeting start

See order of the day below for agenda points

13:10 Lunch

14:30 Meeting continues with invited guests

17.00 End of the meeting

Meeting location:

In-person:

Consiglio Nazionale delle Ricerche Piazzale Aldo Moro 7 00185 Roma ITALY

Online:

BD



European Ocean Research and Education Alliance

ORDER OF THE DAY

11:00 Welcome and CNR Presentation

Time: 10 minutes Purpose: Orientation Introduced by: Emilio Campana

11:10 Mission OCEAN Presentation

Time: 10 minutes Purpose: Orientation Introduced by: Maria Cristina

Pedicchio

11:20 Updates from the EOREA Secretariat to the ExCo

Time: 5 minutes Purpose: Orientation Introduced by: MB & KS

11:25 Updates from the EC

Time: 15 minutes Purpose: Orientation Introduced by: TBC

11:40 Status of the KIC water, marine and maritime sectors and ecosystems (WMM)

Time: 15 minutes Purpose: Orientation Introduced by: SGC & RS

11:55 Update on STOA study on KIC water, marine and maritime sectors and ecosystems (WMM)

Time: 15 minutes Purpose: Orientation Introduced by: SGC



European Ocean Research and Education Alliance

12.10 Initiative in favour of EOREA funding in the next Work programme: update and feedback from

ExCo

Time: 15 minutes Purpose: Orientation/Decision Introduced by: KS

12:25 Recap and status of the CREPS preparation

Time: 15 minutes Purpose: Orientation Introduced by: EP

12:40 Education Task force - Status

Time: 15 minutes Purpose: Orientation Introduced by: Patrick Wallin

12:55 Collection of EOREA membership fees 2024

Time 5 minutes Purpose: Orientation Introduced by: MB

13.00 EOREA Website

Time: 10 minutes Purpose: Orientation Introduced by: KS

13:10 LUNCH WITH SCIENTIFIC ATTACHEES

Time: 90 minutes *Purpose:* Networking

14:40 Governance documents - Rules of Procedures EOREA discussion and approval of further

articles

Time: 120 minutes Purpose: Decision Introduced by: LL

16:40 Executive Committee meeting dates 2024

Time: 10 minutes Purpose: Orientation Introduced by: SGC

16.45 AOB

16.50 End of the meeting