Consiglio Nazionale delle Ricerche

FRANCESCO GAI

BETA
Le informazioni pubblicate in questa pagina sono gestite in completa autonomia da FRANCESCO GAI il/la quale se ne assume ogni responsabilità

Contatti

Telefono: 0116709232
Fax: 0116709297
Skype: francesco_gai_76
Pec: FrancescoGai@pec.aliceworld.it

Identificatori Internazionali


H-index

Google Scholar H-Index: 16
Scopus H-Index: 16
ISI-WoS H-Index: 8

Esperienze lavorative

Assegnista di Ricerca
Datore di lavoro: Dipartimento di Scienze Zootecniche - Università degli studi di Torino

Collaborazione Coordinata e Continuativa
Datore di lavoro: Dip. Scienze e Tecnologie Biologiche ed Ambientali- Università degli Studi del Salento

Collaborazione Coordinata e Continuativa
Datore di lavoro: CNR - Consiglio Nazionale delle Ricerche

Ricercatore III Livello
Datore di lavoro: CNR - Consiglio Nazionale delle Ricerche

Stage formativo STM grant 2004
Datore di lavoro: Institut National de la Recherche Agronomique


Prodotti della ricerca

Dominga Soglia (1), Stefano Sartore (2), Sandra Maione (3), Cecilia Mugnai (4), Sihem Dabbou (5), Paola Sacchi (6), Roberto Rasero (7), Laura Gasco (8), Ivo Zoccarato (9), Francesco Gai (10) and Achille Schiavone (11)

A mating scheme based on molecular parentage improves growth performance in slow- growing chickens over three generations

(2018) 6th Mediterranean Poultry Summit, Torino, Italy, 18-20/06/2018
I. Biasato1, I. Ferrocino1, E. Colombino1, S. Dabbou2, F. Gai3, L. Gasco1, A. Schiavone2, L. Cocolin1, M.T. Capucchio2

APPROCCIO MULTIMODALE PER LA VALUTAZIONE DELLA SALUTE INTESTINALE IN POLLI ALIMENTATI CON FARINE DI INSETTO (TENEBRIO MOLITOR): MORFOMETRIA, PRODUZIONE DI MUCINE E MICROBIOTA ENTERICO

(2018) XVIII Congresso Nazionale Società Italiana di Diagnostica di Laboratorio Veterinaria, Perugia, 7-9/11/2018
L. Gasco1, A. Schiavone2, G. Serra3, R. Anedda4, A. Trocino5, C. Caimi1, M. Gariglio2, V. Malfatto1, S. Dabbou2, E. Devic6, S. Chatzifotis7, M. Meneguz1 and F. Gai8

Apparent digestibility of insect protein meals for rainbow trout

L. Gasco1, A. Schiavone2, G. Serra3, R. Anedda4, A. Trocino5, C. Caimi1, M. Gariglio2, V. Malfatto1, S. Dabbou2, E. (2018) The 2nd International Conference 'Insects to Feed the World' (IFW 2018), Wuhan, China P.R., 15-18/05/2018
Dabbou, S.; Ferrocino, I.; Kovitvadhi, A.; Dabbou, S.; Bergagna, S.; Dezzuto, D.; Schiavone, A.; Cocolin, L.; Gai, F.; Santoro, V.; Gasco, L.

Bilberry pomace in rabbit nutrition: effects on growth performance, apparent digestibility, caecal traits, bacterial community and antioxidant status

(2018) in Animal (Cambridge. Print)
Dabbou, Sihem; Gai, Francesco; Biasato, Ilaria; Capucchio, Maria Teresa; Biasibetti, Elena; Dezzutto, Daniela; Meneguz, Marco; Plachà, Iveta; Gasco, Laura; Schiavone, Achille

Black soldier fly defatted meal as a dietary protein source for broiler chickens: Effects on growth performance, blood traits, gut morphology and histological features

(2018) in Journal of Animal Science and Biotechnology
Schiavone, A.; Dabbou, S.; De Marco, M.; Cullere, M.; Biasato, I.; Biasibetti, E.; Capucchio, M. T.; Bergagna, S.; Dezzutto, D.; Meneguz, M.; Gai, F.; Dalle Zotte, A.; Gasco, L.;

Black soldier fly larva fat inclusion in finisher broiler chicken diet as an alternative fat source

(2018) in Animal (Cambridge. Print)
Dabbou S. (1), Gasco L. (2), Brugiapaglia A. (2), Sartore S. (1), Soglia D. (1), Gai F. (3), Schiavone A. (1)

Carcass yields and breast meat composition of male and female Italian slow-growing chicken breeds

(2018) 6th Mediterranean Poultry Summit, Torino, Italy, 18-20/06/2018
Stefano Acquadro1, Silvia Appleton1, Arianna Marengo1, Carlo Bicchi1, Barbara Sgorbini1, Francesco Gai2, Pier Giorgio Peiretti2, Cecilia Cagliero1, Patrizia Rubiolo1

Characterization of the phenolic content of leaves and green pruning residues of sixteen cultivars of Vitis vinifera L.

(2018) V INTERNATIONAL PLANT SCIENCE CONFERENCE, Fisciano, Italy, 12-15/09/2018
Gariglio M.5, Dabbou S.5, Caimi C.2, Biasato I.5, Gai F.3, Capucchio M.T.5, Biasibetti E.5, BiroloM.4, Trocino A.4, Vincenzi R.1, Meneguz M.2, Gasco L.2, Schiavone A.5

Dietary black soldier fly as a suitable ingredient for Muscovy duck: preliminary results on carcass and breast meat traits

(2018) THE XVth EUROPEAN POULTRY CONFERENCE, Dubrovnik, Croatia, 17-21/09/2018
Gariglio M. (1), Dabbou S. (1), Caimi C. (2), Biasato I. (1), Bellezza Oddon S. (2), Meneguz M. (2), Vincenzi R.(3), Gai F. (4),Biasibetti E. (1),Capucchio M.T. (1), Trocino A (5)., Gasco L. (2), Schiavone A. (1)

Effect of black soldier fly defatted meal on the growth performance and carcass yield of Muscovy duck: preliminary results

(2018) 6th Mediterranean Poultry Summit, Torino, Italy, 18-20/06/2018
Visualizza ulteriori prodotti