Consiglio Nazionale delle Ricerche

FRANCESCO GAI

BETA
Le informazioni pubblicate in questa pagina sono gestite in completa autonomia da FRANCESCO GAI il/la quale se ne assume ogni responsabilità

Contatti

Telefono: 0116709232
Fax: 0116709297
Skype: francesco_gai_76

Identificatori Internazionali


H-index

Google Scholar H-Index: 15
Scopus H-Index: 15
ISI-WoS H-Index: 8

Esperienze lavorative

Assegnista di Ricerca
Datore di lavoro: Dipartimento di Scienze Zootecniche - Università degli studi di Torino

Collaborazione Coordinata e Continuativa
Datore di lavoro: Dip. Scienze e Tecnologie Biologiche ed Ambientali- Università degli Studi del Salento

Collaborazione Coordinata e Continuativa
Datore di lavoro: CNR - Consiglio Nazionale delle Ricerche

Ricercatore III Livello
Datore di lavoro: CNR - Consiglio Nazionale delle Ricerche

Stage formativo STM grant 2004
Datore di lavoro: Institut National de la Recherche Agronomique


Prodotti della ricerca

Dominga Soglia (1), Stefano Sartore (2), Sandra Maione (3), Cecilia Mugnai (4), Sihem Dabbou (5), Paola Sacchi (6), Roberto Rasero (7), Laura Gasco (8), Ivo Zoccarato (9), Francesco Gai (10) and Achille Schiavone (11)

A mating scheme based on molecular parentage improves growth performance in slow- growing chickens over three generations

(2018)
L. Gasco1, A. Schiavone2, G. Serra3, R. Anedda4, A. Trocino5, C. Caimi1, M. Gariglio2, V. Malfatto1, S. Dabbou2, E. Devic6, S. Chatzifotis7, M. Meneguz1 and F. Gai8

Apparent digestibility of insect protein meals for rainbow trout

L. Gasco1, A. Schiavone2, G. Serra3, R. Anedda4, A. Trocino5, C. Caimi1, M. Gariglio2, V. Malfatto1, S. Dabbou2, E. (2018)
Dabbou, S.; Ferrocino, I.; Kovitvadhi, A.; Dabbou, S.; Bergagna, S.; Dezzuto, D.; Schiavone, A.; Cocolin, L.; Gai, F.; Santoro, V.; Gasco, L.

Bilberry pomace in rabbit nutrition: effects on growth performance, apparent digestibility, caecal traits, bacterial community and antioxidant status

(2018)
Schiavone, A.; Dabbou, S.; De Marco, M.; Cullere, M.; Biasato, I.; Biasibetti, E.; Capucchio, M. T.; Bergagna, S.; Dezzutto, D.; Meneguz, M.; Gai, F.; Dalle Zotte, A.; Gasco, L.;

Black soldier fly larva fat inclusion in finisher broiler chicken diet as an alternative fat source

(2018)
Dabbou S. (1), Gasco L. (2), Brugiapaglia A. (2), Sartore S. (1), Soglia D. (1), Gai F. (3), Schiavone A. (1)

Carcass yields and breast meat composition of male and female Italian slow-growing chicken breeds

(2018)
Gariglio M. (1), Dabbou S. (1), Caimi C. (2), Biasato I. (1), Bellezza Oddon S. (2), Meneguz M. (2), Vincenzi R.(3), Gai F. (4),Biasibetti E. (1),Capucchio M.T. (1), Trocino A (5)., Gasco L. (2), Schiavone A. (1)

Effect of black soldier fly defatted meal on the growth performance and carcass yield of Muscovy duck: preliminary results

(2018)
Secci Giulia; Parisi Giuliana; Meneguz Marco; Iaconisi Valeria; Cornale Paolo; Macchi Elisabetta; Gasco Laura; Gai Francesco

Effects of a carbon monoxide stunning method on rigor mortis development, fillet quality and oxidative stability of tench (Tinca tinca)

(2018)
Joana Nery (1), Sihem Dabbou (2), Francesco Gai (3), Silvia Martínez (4), Josefa Madrid (5), Fuensanta Hernandez-Ruiperez (6), Laura Gasco (7), Achille Schiavone (8) and Isabelle D. Kalmar (9)

Efficacy of dietary globin, a protein-based emulsifier, in broiler feed

(2018)
M. Gariglio1, S. Dabbou1, C. Caimi1, I. Biasato1, F. Gai2, M.T. Capucchio1, E. Biasibetti1, M. Birolo3, A. Trocino4, R. Vincenzi5, M. Meneguz1, L. Gasco1,2 and A. Schiavone1

Evaluation of carcass and meat traits of Muscovy duck fed with black soldier fly partially defatted meal

M. Gariglio1, S. Dabbou1, C. Caimi1, I. Biasato1, F. Gai2, M.T. Capucchio1, E. Biasibetti1, M. Birolo3, A. Trocino4, (2018)
Gasco L., Gai F., Maricchiolo G., Genovese L., Ragonese S., Bottari T. , Caruso G.

Fishery Discard as a Source of Food for Reared or Wild Fish? The Bottom Trawling in the Mediterranean Sea as a Case Study

(2018)
Visualizza ulteriori prodotti